Tel: 0733.256.078
Documentatie

ConfigurareConfigurarea este făcută de echipa iBloc.org. Pentru asta, este necesar să ne transmiteți toate coloanele pe care le folosiți pentru lista de plată. Se configurează toate coloanele posibile, dacă într-o luna nu este folosită (de exemplu fond rulment), nu va apărea în lista de plata să încarce tabelul inutil.


InițializareInterfața inițială este de forma balanței contabile în care se poate adauga: soldul în casă, în bancă, sumele neachitate, restanțele și penalitățile pentru locatari, facturile pentru asociație nedistribuite parțial sau total, neplătite parțial sau total, fondurile existente și suma penalităților.
  Setați valorile corespunzătoare în câmpuri, după care salvați datele, apoi deschideți ferestrele adiționale apasand icon-urile de inserare din rândurile 3, 4, și 5. Trebuiesc inserate toate facturile care au venit la asociatie pana in data initializarii si care nu au fost platite, care au fost platite partial sau nu au fost repartizate inca complet pe listele de plata. După inserarea înregistrărilor vechi pentru locatari și a facturilor nerepartizate sau neachitate, echilibrați balanța prin apăsarea icon-ului semn de întrebare pe suma pe care n-o cunoașteți sigur. Uzual se apasă pe semnul de întrebare corespunzător fondurilor, adică coloana de pasive, pozițiile 1, 2 și 3. Prin apăsare, dați comandă programului să calculeze valoarea respectivă astfel încât diferența activ-pasiv să fie nulă. Atentie, daca balanta nu este pe zero de la initializare, nu va fi niciodata. Introduceți apoi informatiile pe apartamente și bifați finalizarea inițializării contului de admin. Atenție, după ce bifați finalizarea inițializării, nu mai puteți modifica aceste date. 


Setarile contului de administrareDeschideți pagina Setări, aici puteți modifica modul de funcționare a contului pentru imobilul Dvs inclusiv a conturilor asociate pentru președinte, locatari etc. Puteți seta termenul de plată, zilele când încep să se calculeze penalitățile precum și valorile acestora, atât pentru sumele de întreținere cât și pentru fonduri. Este bine să lăsăți că programul sa genereze automat listele de plată. Setați estimările de consum după lunile precedente sau după numărul de persoane și suprafață. Înserați seria și numărul de pornire a chitanțelor. Puteți seta dacă programul permite locatarilor se insereze indecșii contoarelor. Puteți edita informațiile despre asociație care vor fi publicate sau printate.


Generare chitanțe pentru locatariDeschideți pagina Încasări, aici se pot vedea tabelele cu sumele neachitate. După fiecare plată selectați apartamentul, suma plătită dacă este mai mică decât totalul afișat inițial și adăugați încasarea, programul va genera chitanța imediat. Chitanța va rămâne în contul de administrator și de locatari. Tot aici puteți vedea istoria plăților făcute de locatari sub formă de tabel precum și sub formă grafică.


Informatii despre locatariDeschideți pagina Informatii, in tabelul care se deschide inserati/modificati datele pentru fiecare apartament. Inserarea/modificarea se face pentru toate apartamentele sau individual prin selectarea apartamentului din dreapta sau prin click pe apartament. La fiecare apartament puteti sa introduceti documente cu informatii. Fiecare locatar poate sa-si schimbe datele, parola si sa incarce documente si informatiile cerute de administrator.


Inserare/modificare plăti asociațieDupă logare, deschideți pagina Plăti unde se pot adauga facturile venite pe asociație, plățile făcute și unde se poate face distribuirea pe listele de plata. Daca faceți plata facturilor de mai multe ori, apasati pe modificare, pe randul Suma platită apasati butonul + si adaugati plata si chitanta corespunzatoare. Aici se pot vedea și facturile nedistribuite sau cele neplătite pe luna în curs sauin dreptul facturii respective lunile precedente, pentru asta apăsăți tag-urile Nedistribuite sau Neplătite. La apăsarea tag-urilor Nedistribuite sau Neplătite se încarcă și facturile corespunzătoare din lunile precedente. Dacă doriți, puteți deasemenea sa încărcați facturile în format jpg sau pdf. In aceeași pagină, puteți vedea plățile făcute de asociație pe lunile trecute prin selectarea lunii din stânga sus.


Inserare indecși contoareDeschideți pagina Contoare care conține câmpurile pentru fiecare apartament, se poate folosi global, pentru toate apartamentele sau individual prin selectarea apartamentului din dreapta. Selectarea apartamentului sau a datei va rămâne activă și dacă se schimbă pagina. Indecșii contoarelor se pot completa de către administrator, firme specializate sau locatari. Dacă omiteți să inserați într-o luna, programul îi va insera automat pe baza estimărilor setate în pagina de Setări.


Creeare listă de platăLista de plată se generează automat de program, în primele ore ale lunii și se poate printa în două formate, clasic sau modern cu rânduri alternanțe. Deci nu aveți nimic de făcut pentru a creea lista de plată! Lista de plată în lucru precum și istoria cu listele publicate le găsiți în pagină Acasă. Tot aici, aveți grafic ușor de vizualizat pentru fiecare coloană. Deasemenea, puteți vizualiza și balanța de administrație cu soldurile lunar si situația fondurilor.


Generare chitanțe pentru locatariDeschideți pagina Încasări, aici se pot vedea tabelele cu sumele neachitate. După fiecare plată selectați apartamentul, suma plătită dacă este mai mică decât totalul afișat inițial și adăugați încasarea, programul va genera chitanța imediat. Chitanța va rămâne în contul de administrator și de locatari. Tot aici puteți vedea istoria plăților făcute de locatari sub formă de tabel precum și sub formă grafică.


Generare documente contabileProgramul genereaza automat documente contabile de care aveti nevoie. Deschideți pagina Contabilitate apoi faceti click pe documemntele dorite. Bilantul se creeaza real time fara sa fie nevoie sa echilibrati balanta, totul este automatizat! Registrul de casa se genereaza real time si cuprinde toate facturile si chitantele asociatiei. Notele de plata se genereaza la inceputtul fiecarei luni, in primele ore, pentru fiecare apartament. Bilantul si registrul de casa se genereaza real time iar notele de plata se genereaza ale lunii.


Videoclipuri utile care ne invata sa lucram cu programul iBloc.Pentru administratori - cea mai simpla si usoara solutie de administrare blocuri si imobile
https://www.youtube.com/watch?v=gau6nMXd9RQ
https://www.youtube.com/watch?v=ze2ATu6WnC0

Pentru locatari - cum se verifica intretinerea
https://www.youtube.com/watch?v=_WXBOM0FXs4
https://www.youtube.com/watch?v=DuIjrvXGDxQ